You are here

BT_20150815_ASSPACE5_1824646.jpg
FORCE OF NATURE: Rainwater from the roof swales will be channelled to the bio-retention point through a network of drains that have been artfully designed to look like small streams.

BT_20150815_ASSPACE5_1824646.jpg
FORCE OF NATURE: Facade of Tsao residence is partially covered with vertical planted walls and weather-worn timber cladding.

BT_20150815_ASSPACE5_1824646.jpg
FORCE OF NATURE: The architectural massing of the forms of the house is broken down into three components or ‘fingers’.

BT_20150815_ASSPACE5_1824646.jpg
FORCE OF NATURE: Photovoltaic cells or solar panels on the roof.

BT_20150815_ASSPACE5_1824646.jpg
FORCE OF NATURE: From the street, the house seems to almost fade into the surrounding green verge.

BT_20150815_ASSPACE5_1824646.jpg
'We salvaged the wood from the wooden trusses of the old house.' - Mrs Tsao on some of the timber for the outdoor decking that came from the single-storey house that used to stand on the site

BT_20150815_ASSPACE5_1824646.jpg
LET THERE BE LIGHT: Natural light is maximised and where possible, skylights have been added.

BT_20150815_ASSPACE5_1824646.jpg
LET THERE BE LIGHT: Bedrooms have large window openings for natural ventilation

BT_20150815_ASSPACE5_1824646.jpg
KEEPING IT SIMPLE: Breakfast room and dry kitchen with a view of the swimming pool. Tanks that collect rainwater are hidden under the timber decking in the courtyard where the swimming pool is located.
PERSONAL SPACE

Revolution in suburbia

At the Tsao residence, there's none of the usual opulence one would associate with a multi-million dollar home as the family invests instead in green technology.
Aug 15, 2015 5:50 AM

FOR a multi-million dollar house, some might find the new home of Darani Winnie Tsao a little underwhelming. Nestled in District 10, one of Singapore's most exclusive neighbourhoods, its nondescript facade - partially covered with vertical planted walls and weather-worn timber cladding - seems

sentifi.com

Market voices on: