You are here

BT_20161104_SCCINE4NEW_2578971.jpg
Cinemaxx Junior redefines the movie-going experience with a variety of attractions ranging from a tube slide to a feature wall with back-lit pop-out padded trees (above).

BT_20161104_SCCINE4ZR2X_2578935.jpg
A view of the play area outside (above).

BT_20161104_SCEDL4UUS4_2578966.jpg
The Woods at the new EDL Division showroom resembles a forest that conceals a physical reference library for the timber decors (above).

BT_20161104_SCEDL4UUS4_2578966.jpg
Another highlight is The Boutique, where articles of clothing fashioned out of laminates are suspended for visual display (above).

BT_20161104_SCCO4_2578669.jpg
The main work hall on the upper floor at The Co. @ Duxton (above).

BT_20161104_SCCO4_2578669.jpg
The reading room and lounge.

BT_20161104_SCAURA4__2578972.jpg
The restaurant proper at Aura is a luxurious 90-seater fine-dining space (above).

BT_20161104_SCAURA4__2578972.jpg
The Sky Lounge is a 200-seater rooftop venue, overlooking the Padang and MBS in the distance (above).

Interiors that wow

A cinema for kids and a modern laminates showroom are just two of the 118 projects that impressed the judges at this year's Design Excellence Awards.
Nov 4, 2016 5:50 AM

Play and watch

Cinemaxx Junior by DP Design
Cinemaxx Maxxbox Lippo Village,
Tangerang, near Jakarta

THIS cinema is meant for kids but adults may find it hard to resist having fun here too. Located in Tangerang, 25 kilometres West of Jakarta, Cinemaxx Junior redefines the movie-going experience.

At this cinema, meant for kids aged three to 10, silence is not expected, neither do kids have to stay put in their seats all the time.

sentifi.com

Market voices on:

Instead, the space brings together the fun of movie-watching and playing in a cohesively designed environment.

The cinema accommodates 106 people at full capacity, or about 30 families at each screening. The seating configuration has been designed to appeal to a child's sensibilities and the non-conventional seating design encourages informality, with bean bags, loungers, and sofa beds. General sound levels have also been decreased to take care of children's sensitive hearing.

Generous leg room provided along each platform allows for safe passageway for running children. Kids also get special meals as part of the experience. There are also multiple points of entry into the screening area. One of the most exciting ways is to climb up the yellow wall called the "Wall-o-lla" to reach the tube slide, which lets children slide into a colourful ball pit right below the movie screen.


The modern showroom

EDL Division by Formwerkz
Architects
43 Sungei Kadut Street 1

IF you have recently renovated your home, you may have gone hunting for the right colour and texture of laminates to use. Most laminates tend to be displayed in a rather boring way, as small samples hanging from the wall.

But at the new EDL Division showroom, shopping for laminates is now a fun process.

Instead of one big showroom space, there are eight smaller zones, each displaying laminates in less-conventional ways.

For example, The Woods resembles a forest that conceals a physical reference library for the timber decor. Look up and you will see a multitude of miniature laminate sculptures, that resemble branches. The space here seeks to inspire the visceral beauty of the forest by celebrating the real-life intricacies of wood with unexpected grains, tactile grooves and ridges.

Meanwhile, The House is a showcase of past and present collaborative design project models in a wall relief display.

Another highlight of the showroom is The Boutique, where articles of clothing fashioned out of laminates are suspended for visual display to illustrate colour and texture play. We believe laminates are akin to clothes for furniture.

Customers are encouraged to go through all eight sections to fully see the potential of laminates.


In cool company

The Co. @ Duxton by Formwerkz
Architects
99 Duxton Road

CO-WORKING spaces are now so stylish it's a wonder why anyone would still want a conventional office.

The Co 's new branch, at Duxton Road, is a two-storey shophouse space for entrepreneurs, expats and businesses in the creative industry.

The original elements of a shophouse were retained, acting as an overall framework with interior elements to further enhance the historical context of the space.

Formwerkz Architects' Gwen Tan believes that the type of art and graphics used in the space should hold a symbolic meaning to the era right down to the details.

Artefacts from the 1940s to 1960s era were collected and presented. Details such as books and desk lamps serve as softer decorative elements. Wallpaper prints are hand-drawn, carefully chosen to pay homage to traditional methods as opposed to modern digital print.

Communal dialogue takes place on the second floor with two sets of loungers and a pantry forming a central space.

Loose furniture feature prominently and can be easily re-arranged to cater to town-hall events. Indoor plants are added to bring life to the interiors while the airwells let in daylight to the common areas.

The Co offers a variety of working spaces, from hot-desking to fixed desks, booths and suites.

Semi-private spaces come in the form of individual booths with customised screens. The obscure, ribbed glass screen provides privacy without cutting off daylight; it even borrows light from corridors and nearby openings creating a cosy spot for productivity.

With the dynamic mix of ethnicity and nationalities, the space is not built to a specific user, but is flexible enough to appeal to everyone.


Dine in awe

Aura by JPA Design
National Gallery Singapore, #05-03

IT is hard to decide what people love most about Aura - the food, the decor or the view. It is most likely a combination of all three.

Located on the uppermost levels of the National Gallery's City Hall wing, Aura is a fine-dining Italian restaurant, trendy bistro and hip cocktail lounge all in one.

The restaurant proper, on the fifth floor, is an intimate and luxurious 90-seater fine-dining space that is a blend of Old World elegance and sleek and modern finishes.

The restaurant's symmetrical design combines a vintage sensibility - with its custom-made smoked mirrors, handsome copper lamps and art deco-inspired fittings - with modernist bursts of colour in hues of teal, emerald and amber.

In the restaurant, a feature wall of hexagons references a detail on the balcony parapets of the museum's facade. The hexagons, laid on top of one another from big to small, pop out in uniform rows.

Rose-gold mirrored ceiling panels create the illusion of volume. The terracotta booth seats are a mix of fabric and faux leather, while marble partitions add a luxurious touch.

Aura's Sky Lounge, a 200-seater rooftop venue, overlooks the historic Padang and Marina Bay Sands in the distance. The space is cleverly designed to convert easily from a dining lounge to a banquet venue, giving the owner, restaurateur-chef Beppe de Vito, the opportunity to capture a broad range of clientele, and maximise the benefit of its unrivalled location and views.

Befitting its location in an art gallery, there had to be art in the restaurant too. Inside the Sky Lounge, there are two floor-to-ceiling sculptures by artist Grace Tan, who was inspired by the Corinthian columns fronting the Supreme Court and American artist Jeff Koons' whimsical style. Her work has two columns connected to the ceiling in violet and gold metallic "blobs" that look like water splashes.

Nespresso
Pair your daily business read with the perfect cup of espresso.

Subscribe to The Business Times today to receive your very own Nespresso Inissia coffee machine worth $188.

Find out more at btsub.sg/btdeal