You are here

design6.jpg
The double-layered brick walls of the west-facing house help insulate it against the heat.

design5.jpg
Concrete timber slats climb diagonally across the façade of the home, creating a sense of movement.

design4.jpg
Designing the second storey as a mezzanine level allows the first two floors of the home to visually connect.

design2.jpg
The open spacing, and slant of the concrete timber slats allow air to circulate within the stairwell without sacrificing privacy.

design8.jpg
Real wood was used only for this railing. Everything else was made of a concrete that resembles wood.

design3.jpg
Motorised blinds help shade this 4.5m-high double volume space.

design1.jpg
The staggered bricks of this wall in the daughter’s bathroom allow daylight and air to enter. Roller blinds provide privacy.

design7.jpg
This window looks out from the thirdfloor master bedroom onto the stairwell.

Beyond The Surface

Look inside this deceptively opaque house to discover its surprisingly cool and spacious interiors.
May 31, 2019 5:50 AM

THIS NEW HOUSE in Bukit Timah has attracted its share of gawkers, and it’s not surprising why. From the outside, it seems to be comprised of just one single spatial volume set back from a large balcony. Where are the windows, glass doors and stratification of floors that characterise many of its

sentifi.com

Market voices on: